aller-au-travail-en-vélo

Met de fiets naar het werk: de belangrijkste voordelen opgelijst

Frans

Veel werknemers houden vast aan hun wagen. Nochtans brengt dat vaak frustraties met zich mee en is het niet altijd de snelste optie. We geven je vier goede redenen om met de (elektrische) fiets naar het werk te gaan.

1.      Goed voor je gezondheid

Door regelmatig te fietsen hou je je hart- en bloedvaten gezond en verklein je de kans op diabetes type 2. Daarnaast gaat je uithoudingsvermogen erop vooruit. Je dagelijkse work-out doet dus wonderen voor je gezondheid. Dat merken ook werkgevers, want wie met de fiets naar het werk komt is minder vaak ziek.

2.      Je humeur krijgt een boost

Gedaan met file- of parkeerstress: tijdens je fietstocht naar het werk kun je je hoofd helemaal leegmaken. Zeker als je drukke wegen vermijdt en zo veel mogelijk de natuur of rustige fietspaden opzoekt. Als je fietst komen endorfines vrij, waardoor je humeur een boost krijgt. Je begint vol energie aan je werkdag én komt ontspannen thuis.

3.      Fietsen is duurzaam

Dat we onze CO2-uitstoot moeten beperken, daar kunnen we vandaag niet meer omheen. Elektrische wagens zijn dan wel steeds minder vervuilend voor het milieu, er is geen duurzamer vervoersmiddel dan een fiets! Je verspreidt geen ongezonde uitlaatgassen en het productieproces is veel groener dan dat van een auto.

4.      Je portemonnee wint mee

Woon-werkverkeer met de auto is geen goedkope onderneming. Niet alleen de brandstof is duur, je moet ook onderhoud, verzekering en andere extra’s betalen. Je portemonnee (of die van je werkgever) wint dus mee als je met de fiets naar het werk rijdt. Veel bedrijven geven trouwens een fietsvergoeding per kilometer, dus da’s extra gewonnen.

Gerust met de fiets naar het werk

Helemaal klaar om op je fiets te springen? Denk eraan om je fiets te verzekeren! Zo hoef je je geen zorgen te maken bij pech onderweg of schade. Ontdek onze fietsverzekeringen.

{

Ruben

Ruben is Productmanager E-commerce bij Allianz Assistance. In zijn vrije tijd pakt hij graag de fiets. Vanaf zijn huis rijdt hij zo lekker de polder in op zijn racefiets voor een sportief rondje. Of met zijn MTB naar de duinen. Maar hij fietst net zo lief op zijn oude stadsfiets naar het station of naar zijn werk.